VIDEO. O cântăreață pakistaneză, însărcinată în 8 luni, a fost împușcată pe scenă

Data actualizării: Data publicării:
samira sindhu

O cântăreață pakistaneză, însărcinată în opt luni, a murit după ce un spectator de la o reprezentație a ei a împușcat-o pe scenă. Mai mulți artiști pakistanezi au protestat joi și cer să se facă dreptate în cazul tinerei în vârstă de 28 de ani, scrie BBC News.

Samira Sindhu se afla la o petrecere și cânta așezată pe un scaun, fiind însărcinată. Bărbatul care a împușcat-o s-ar fi înfuriat pentru că tânăra nu a vrut să cânte în picioare. El susține însă că intenția sa nu a fost de a o ucide, ci a vrut să tragă un foc în aer.

Soțul cântăreței le-a povestit polițiștilor că agresorul a scos pistolul și a amenințat-o că o împușcă dacă nu se ridică de pe scaun să cânte un picioare. Când femeia i-a spus că nu se poate ridica, acesta a împușcat-o.

Incidentul a fost filmat de unul dintre spectatori. În imagini se vede cum mai mulți bărbați se apropie de scenă și aruncă cu bani spre cântăreață. Câteva secunde mai târziu se aud trei împușcături, iar tânăra se prăbușește la pământ.

Deocamdată, a fost arestată o singură persoană. Însă mai mulți protestatari cer ca și alți doi bărbați care se aflau la spectacol să fie arestați.

Samira Sindhu era o celebritate locală în Pakistan, având cel puțin opt albume cu muzică Sindhi folk și muzică Sufi. Principalele venituri ale artistei erau însă obținute la spectacole private și petreceri.

Violența împotriva femeilor este o problemă mai veche în Pakistan, unde una din trei femei căsătorite sunt agresate de soții lor. Acestea sunt cifrele oficiale, însă estimările informale sunt mai mari. Violența nu este doar răspândită, ci și ridicată la rang de normalitate. Potrivit Biroului de Statistică citat de World Bank, mai mult de jumătate dintre femeile pakistaneze cred că este în regulă ca un bărbat să își bată soția, în anumite circumstanțe. De asemenea, doar 22% dintre pakistaneze au un loc de muncă, iar cele care aleg să lucreze sunt adeseori supuse hărțuirilor sexuale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri