VIDEO. Momentul în care zeci de sticle cu orez, bani și mesaje secrete sunt trimise pe mare spre Coreea de Nord

Data publicării:
Untitled

O echipă CNN a însoțit o echipă de voluntari sud-coreeni, în frunte cu Jeong Gwang-il, într-o drumeție cu totul emoționantă și inedită, pe care ei o fac de două ori pe lună. Scopul lor? Să trimită ajutoare nord-coreenilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Iar metoda pe care au găsit-o acești voluntari este una cu totul inedită. Folosesc sticle de plastic, de doi litri, pe care le transformă într-un soi de trusă de ajutor. Introduc în fiecare sticlă un kilogram de orez alb și o bancnotă de 1 dolar. 40 de zile i-ar lua unui nord-coreean de rând să le obțină. De ce orez? Pentru că, potrivit ONU, 41% dintre nord-coreeni suferă de malnutriție.

În sticle sunt introduse și medicamente menite să ucidă paraziții. Asta după ce doctorii sud-coreeni au descoperit viermi în stomacul unui cetățean nord-coreean care a reușit să fugă din țară.

Un USB pe care sunt copiate imagini și informații despre situația din afara țării este inclus și el „pentru a-i trezi pe omenii din Coreea de Nord”.

Ultimul lucru inclus este un bilet cu mesajul: „Dumnezeu te iubește”.

Nu este un fenomen nou, însă. De ani de zile, activiști, cu viziuni religioase sau nu, au făcut eforturi pentru a introduce informații și mâncare în Coreea de Nord. Voluntarii însă se află  acum fața în față cu o nouă provocare: propriul guvern sud-coreean, care, după reluarea dialogului cu Coreea de Nord, le-a cerut să înceteze aceste activități și chiar i-a împiedicat, cu ajutorul poliției, să trimită ajutoare în țara vecină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri