VIDEO. Noi imagini cu Lewis, ursul koala salvat de o femeie din mijlocul flăcărilor

Data actualizării: Data publicării:
koala lewis

Ursul koala salvat de o femeie dintr-o pădure cuprinsă de flăcări din estul Australiei se recuperează și are șanse de supraviețuire. Marsupialul a primit și un nume. Îl cheamă Lewis și este răsfațatul clinicii veterinare unde este tratat pentru arsuri. Dacă el pare să fi trecut de șocul suferit, salvatoarea lui își amintește fiecare clipă din acele momente în care era în pericol și ea, nu numai animalul cuprins de flăcări.

Toni Doherty, salvatoarea lui Lewis: Se urcase într-un copac și avea flăcări pe picioarele din spate, așa că l-am acoperit cu o cămașă, am reușit să-l dau jos din pom, era atât de fierbinte. A fugit către o zonă mai deschisă. Și alți oameni mi-au dat, mi-au aruncat o sticlă cu apă și am reușit să sting flăcările de pe el.

Lewis, cum l-au botezat medicii veterinari, a avut noroc, în ciuda arsurilor. El a supraviețuit, spre deosebire de alți 350 de urși koala, care au murit în cele mai grave incendii de vegetație din ultimele decenii, care devastează estul Australiei. Medicii spun că simpaticul marsupial evoluează încurajator.

Cheyne Flanagan, medic veterinar: Probabil el este cel mai grav rănit, dintre cei de aici. A suferit arsuri serioase pe cele patru membre, dar și pe corp, nasul este ars. De asemenea, este un exemplar bătrân, cei mai mulți koala pe care îi avem aici sunt foarte tineri. Cu toate acestea, uitați-vă la el, mănâncă cu poftă și se simte în siguranță aici, servicii de cinci stele...

Deocamdată nimeni nu poate spune dacă Lewis se va întoarce în sălbăticie. Depinde de cât de bine se va vindeca. Pe de altă parte, habitatul lui a fost distrus de foc, deci ar trebui dus oricum în altă pădure de eucalipt.

Între timp, echipe de voluntari, la fel de inimoși ca Toni, salvatoarea lui Lewis, s-a mobilizat pentru a scoate din infern cât mai mulți urși koala.

Acest câine de turmă de exemplu, a fost dresat special pentru găsirea marsupialelor rănite. Coincidență sau nu, pe câine îl cheamă Bear - Ursul, așa că misiunea sa pare să-i fi fost predestinată. Stăpânul lui spune că Bear a salvat zeci de koala până acum, dar și alte animale prinse în mijlocul flăcărilor.

De două săptămâni, incendiile de vegetație fac ravagii pe toată coasta de est a Australiei și amenință să se extindă și în sudul continentului. Oficialii se așteaptă la efecte catastrofale, mai ales că temperaturile au urcat la 42 de grade Celsius în multe zone.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri