VIDEO. Nord-estul Statelor Unite, lovit de viscol

Data publicării:
viscol new

Nord-estul Statelor Unite este măturat de viscol. A fost decretată stare de urgenţă în patru state: New York, New Jersey, Connecticut şi Massachusetts. De câteva ore de când a început să ningă, oraşul New York este paralizat. Autorităţile au avertizat că ar putea fi o furtună de zăpadă istorică, iar stratul de omăt ar putea depăşi 80 de centimetri. 50 de milioane de americani ar putea fi afectaţi de vijelie, motiv pentru care magazinele au fost luate cu asalt de oamenii grăbiţi să-şi facă provizii.

La New York, furtuna de zăpadă a închis drumurile şi a dus la anularea tuturor zborurilor pe aeroportul LaGuardia şi a altor câteva sute pe aeroportul Internaţional John F. Kennedy. În plus toate şcolile rămân închise astăzi şi mâine.

Primarul a avertizat că este vorba de una dintre furtunile de zăpadă cele mai importante din istoria acestui oraş şi le-a arătat jurnaliştilor fotografii cu furtuni de zăpadă din anii precedenţi. Imediat autorităţile au luat măsuri de urgenţă.

Am impus o restricţie de circulaţie pentru toate drumurile. Sunt închise autostrăzile, drumurile locale, cele din oraşe şi orăşele, cu excepția personalului de urgenţă”, a declarat Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York.

Mulţi angajatori le-au dat voie oamenilor să plece mai repede acasă.

Cei care vor munci la foc continuu sunt angajaţii de la deszăpezire. „Voi fi aici în clădire pentru următoarele 36 de ore şi voi munci în ture de câte patru ore, cu două ore pauză. Vom curăţa zăpada timp de patru ore, eu şi un coleg vom face cu schimbul. Când va ieşi el, eu voi avea două ore de pauză şi invers”, a spus unul dintre angajați

În statul Massachusetts, condițiile de viscol ar putea duce la formarea de troiene care pe alocuri pot depăși 1 metru. În aceste condiţii oamenii se pregătesc pentru ce este mai rău.

Este mai aglomerat decât de obicei. Vin mulţi oameni şi reuşesc, cu greu, să păstrez produsele pe raft. Produsele care zboară de pe rafturi sunt snacks-uri, cerealele, ouăle, supele, produsele de bază de care au nevoie oamenii când rămân fără electricitate”, a spus Marceline Isom, vânzătoare la un magazin din Boston.

Autorităţile de pe Coasta de Est au sfătuit oamenii să râmână în case până ce se va termina viscolul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri