VIDEO. Operaţie cu bormaşina într-un spital de copii din Chişinău

Data publicării:
bormasina

Puşi în faţa dovezilor, medicii au admis că dotarea insuficientă îi obligă la improvizaţii. Autorităţile au deschis o anchetă, mai ales că doctorii se plâng de faptul că lipsa fondurilor îi obligă să recurgă la asemenea practici de zeci de ani.

În imagini se observă cum asistentele folosesc de mai multe ori o bormaşină în timpul operaţiei. Nu se ştie cine filma în sală, dar înregistrarea a fost trimisă ulterior posturilor locale de televiziune şi postată pe Internet. Părinţii care au copii internaţi în acel spital au fost îngroziţi şi de imagini, dar mai ales de explicaţiile medicilor.

Ce ţine de burghiul ăsta e folosit de noi de zeci de ani. Şi speranţele noastre de a primi careva utilaj medical pentur a lucra cu el se termină cu eşecuri”, afirmă chirurgul Nicolae Curcă.

E un burghiu simplu, de la construcţii. Asta nu e pentru medicină. Nu putem să-l sterilizăm complet ca să lucrăm”, spune Grigore Rusanovici, şeful Departamentului Traume din spital.

După apariţia imaginilor, autorităţie din Republica Moldova au început o anchetă pentru a afla cine a adus bormaşina în sala de operaţii şi pentru ce a fost folosită.

Totuşi, ministrul Sănătăţii de la Chişinău nu pare îngrijorat că în spitale se folosesc unelte de pe şantier.

Șeful Departamentului de Sănătate din Republica Moldova crede că, de fapt, cineva vrea să discrediteze spitalului şi de aceea a folosit o bormaşină în timpul unei intervenţii chirurgicale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri