VIDEO Oraş american, aproape şters de pe hartă de o tornadă

Data publicării:
orrick

Un oraş din Statele Unite a fost aproape şters de pe hartă de o tornadă. Vârtejul a făcut una cu pământul zeci de case, în timp ce alte câteva sute au fost avariate. Locuitorii din Orrick, oraş aflat în statul Missouri, spun că este o minune că nimeni nu şi-a pierdut viaţa în urma tornadei.


Tornada a lovit în plin oraşul Orrick, care are aproape 800 de locuitori şi se află la aproximativ 50 de kilometri depărtare de Kansas. Oamenii au auzit sirenele şi s-au adăpostit pe unde au putut. „Când am ajuns la subsol, întreaga casă a început să se zdruncine. Ne-am speriat de moarte! / Am simţit cum se cutremura pământul, geamurile s-au spart. / Am văzut cum a trecut tornada. Casa se zdruncina, praful intra în subsol unde ne aflam”, au povestit câţiva dintre locuitori.

Vârtejul a pus la pământ zeci de case, a smuls copaci din rădăcini şi a pus la pământ linii de înaltă tensiune. Întregul oraş a rămas fără energie electrică, iar localnicilor li s-a interzis să iasă noaptea pe străzi din cauza firelor de electricitate rupte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri