VIDEO. „Patrulele morții” din Venezuela, surprinse la lucru: 30 de oameni uciși în trei zile

Data actualizării: Data publicării:
trupe speciale venezuela

Regimul Maduro are un instrument de opresiune special: trupe paramilitare, care au misiunea de a-i anihila pe cei care se opun puterii. Acuzate de o brutalitate ieşită din comun, forţele speciale ale poliţiei din Venezuela sunt acuzate că, în doar trei zile, au comis cel puţin 30 de crime şi au arestat peste 700 de oameni. Societatea civilă a denunţat modul de acţiune al comandourilor şi a publicat imagini de la asalturile acestora. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Zgomotul armelor automate se aude frecvent în cartierele sărace din Venezuela. De cele mai multe ori, cei care apasă pe trăgaci sunt membrii aşa numitelor "Comandouri ale morţii". Sunt, de fapt, poliţişti din trupele speciale, care sosesc de obicei noaptea, mascaţi şi înarmaţi până-n dinţi. Intră în case, îi iau pe sus pe cei pentru care au venit, fără să le pese de martori. Cine li se opune e bătut cu sălbăticie sau chiar ucis pe loc.

Citește și ”Un ministru s-a chinuit toată noaptea să îngroape în grădină geanta cu 2 milioane de euro mită. Era prea beat. Echipa operativă care îl urmărea se prăpădea de râs”

Preşedintele Nicolas Maduro anunţă că trupele speciale ale poliţiei vor fi un coşmar pentru infractori. Au devenit însă coşmarul celor care se opun Puterii.

Sute de razii au fost făcute, după izbucnirea protestelor, săptămâna trecută. Iar oamenii spun că cel mai mare pericol e că patrulele morţii nu sunt antrenate să stopeze proteste folosind arme neletale, ci sunt antrenate să ucidă.

În ultima vreme, comando-urile lui Maduro acţionează şi în plină zi - blindatele trupelor speciale sunt văzute tot mai des, în special pe străzile din Caracas. Înfiinţat în 2017, acest departament al poliţiei din Venezuela ar fi responsabil pentru moartea a 1.500 de persoane, afirmă societatea civilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri