Video VIDEO. Paza de coastă libiană, filmată în timp ce trage focuri de armă în direcția unei nave cu migranți

Data publicării:
o barcă albastră din lemn cu un motor mic și cel puțin 20 de oameni la bord este urmărită în cercuri, cu viteză mare, de către Paza de coastă libiană.
O barcă albastră din lemn cu un motor mic și cel puțin 20 de oameni la bord este urmărită în cercuri, cu viteză mare, de către Paza de coastă libiană. Foto: Captură Twitter

Un ONG de salvare maritimă a publicat imagini cu o navă a Pazei de coastă a Libiei care urmărește o barcă plină cu migranți și trăge focuri de armă direcția ei, în încercarea de a opri trecerea oamenilor spre Europa, relatează Euronews.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Membrii organizației germane Sea-Watch au filmat incidentul miercuri, în timp ce survolau zona într-o misiune de observație.

În imaginile filmate din avion, o barcă albastră din lemn cu un motor mic și cel puțin 20 de oameni la bord este urmărită în cercuri, cu viteză mare, de către Paza de coastă libiană.

În timpul urmăririi, care a avut loc în apele internaționale sub responsabilitatea de căutare și salvare a Maltei, bărbații în uniformă de pe nava libiană pot fi văzuți trăgând de cel puțin două ori spre barcă, iar gloanțele lovesc apa din aproapiere.

Paza de coastă libiană s-a apropiat în mod periculos de barcă de mai multe ori, riscând să o răstoarne.

Sea-Watch a comunicat prin radio autorităților libiene că pun în pericol viața oamenilor de pe barca albastră și i-a îndemnat să nu mai tragă.

Paza de coastă libiană a răspuns că încearcă să salveze migranții.

„Aceste manevre ar putea ucide cu ușurință oameni. Toți ne întrebăm cum de nu a murit nimeni”, a spus Felix Weiss, șeful operațiunilor aeriene de la Sea-Watch.

„Ceea ce este nou și ceea ce este cu adevărat scandalos din punctul meu de vedere este că Malta permite acest lucru”, a adăugat el.

Barca cu migranți a ajuns pe insula italiană Lampedusa joi dimineață.

Libia, Malta sau autoritățile de pe Lampedusa nu au comentat incidentul.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri