VIDEO Plagiat în Madagascar: Preşedintele Rajaonarimampianina susţine un discurs copiat de la Nicolas Sarkozy

Data publicării:
Hery Rajaonarimampianina

Conceperea unui discurs de învestire în funcţia de preşedinte al unei ţări nu este la îndemâna oricui: o demonstrează noul conducător al Madagascarului. În plină pană de inspiraţie, Hery Rajaonarimampianina a copiat cuvânt cu cuvânt discursul pe care fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, l-a rostit în faţa colegilor de partid în timpul campaniei electorale din 2007. Singura grijă pe care a avut-o noul preşedinte a fost să înlocuiască Franţa cu Madagascar.

Foto: Facebook.com/heryvaovao

Plagiatul nu a înşelat vigilenţa presei din Madagascar. Jurnaliştii nu au ratat şansa de a-l ironiza pe noul lider de la Antananarivo.

Chiar şi în momentul în care vorbea despre viitorul Madagascarului, Hery Rajaonarimampianina a copiat cuvânt cu cuvânt îndemnurile şi promisiunile electorale pe care Nicolas Sarkozy le făcea în urmă cu şapte ani la Paris. Aceasta în ciuda faptului că situaţia politică şi socială din propria ţară nu seamănă deloc cu cea din Hexagon, Madagascarul fiind măcinat de mai bine de cinci ani de tensiuni politice şi instituţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri