VIDEO. Proteste de amploare la Londra. Zeci de mii de britanici nemulțumiți de vizita lui Trump

Data actualizării: Data publicării:
porotest londra

Zeci de mii de oameni protestează în centrul capitalei britanice, nemulțumiți de vizita președintelui Statelor Unite Donald Trump în Regatul Unit. Liderul american a sosit aseară în arhipelag după ce a participat la summitul NATO. Donald Trump nu se află în Londra. Chiar și așa, au fost luate măsuri severe de securitate. 10 mii de polițiști au fost mobilizați pentru păstrarea ordinii publice.

Premierul britanic Theresa May şi preşedintele american Donald Trump au vizitat mai devreme Academia militară Sandhurst şi au asistat la o demonstraţie comună a soldaţilor britanici şi americani.

Tot astăzi, Theresa May îl va însoţi pe Donald Trump în vizita de la Castelul Windsor, unde va fi primit de Regina Elisabeta a doua şi vor lua ceaiul împreună cu suverana.

Trump face acum cea mai controversată vizită a unui lider american de la Bush încoace. El ajungea în Marea Britanie la foarte puţin timp după ce americanii invadaseră Irakul în anul 2003, în căutarea armelor chimice pe care se presupunea că le deţine dictatorul de acolo.

Acum, în privinţa lui Trump au existat petiţii online semnate de milioane de britanici care cereau să nu fie primit de Regină. De altfel, sunt proteste în desfăşurare chiar acum. Lângă Parlamentul britanic a fost ridicat un balon uriaş, care îl prezintă pe liderul de la Casa Albă ca pe un bebeluş gigant.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri