VIDEO. Proteste violente în capitala Mexicului

Data publicării:
mexicc

Haos pe străzile capitalei Mexicului. Mii de oameni s-au adunat noaptea trecută în centrul istoric în semn de solidaritate cu familiile celor 43 de tineri despre care nu se ştie nimic de mai bine de două luni. Început paşnic, protestul a degenerat în violenţe.

Tineri anarhişti care şi-au ascuns feţele sub măşti au început să spargă şi să incendieze magazine şi bănci. Poliţiştii au încercat să îndepărteze protestatarii, însă fără rezultat.

Manifestanţii au aruncat cu sticle şi pietre în forţele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene. La manifestaţie au luat parte şi rudele celor dispăruţi.

Îi vom căuta. Noi vom fi cei care îi vom găsi pentru că au trecut mai mult de două luni şi nu ştim nimic despre copiii noştri”, a spus Clemente Rodriguez, tatăl unuia dintre studenţi.

Pe 26 septembrie, 43 de studenţi au fost opriţi de poliţie la Iguala, în statul Guerrero, în timp ce voiau să participe la o manifestaţie împotriva corupţiei oficialilor locali.

Ei au fost daţi apoi pe mâna unei grupări de traficanţi de droguri şi ucişi, lucru confirmat de mai mulţi mafioţi.

Rămăşiţele lor sunt, însă, de negăsit, iar anchetatorii cred că un primar din zonă şi soţia lui au jucat un rol principal în această dramă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri