VIDEO | Pui de elefant lovit de motocicletă, readus la viață după manevre de resuscitare. Cine este salvatorul-erou

Data actualizării: Data publicării:
paramedic face masaj cardiac unui pui de elefant lovit de motocicleta
Puiul de elefant a scăpat cu viață după manevre de resuscitare. Foto: Profimedia Images

Un pui de elefant lovit de motocicletă a fost salvat în Tailanda de un paramedic care trecerea prin zonă și care i-a făcut pahidermului masaj cardiac. Puiul de elefant a fost readus la viață și redat turmei sale după câteva un control medical. Motociclistul a scăpat și el cu câteva răni minore, relatează BBC.

Intervenția paramedicului a fost filmată, iar video-ul în care puiul de elefant este resuscitat cu aceleași manevre pe care le vedem aplicate oamenilor s-a viralizat rapid. Puiul de elefant s-a ridicat după 10 minute de masaj cardiac.

Mana Srivate le-a spus jurnaliștilor că a făcut zeci de astfel de manevre în cariera lui, dar niciodată asupra unui elefant.

Accidentul s-a petrecut în privincia Chanthaburi din estul Tailandei, în timp ce o turmă de elefanți traversa un drum.

În video se vede și cum colegii paramedicului îl tratează pe motociclist, care a scăpat cu răni ușoare.

Mana Srivate, paramedic timp de 26 de ani, a povestit că trecea prin zonă în în timpul unei drumeții.

„E instinctul meu să salvez vieți, dar de data asta mi-a fost frică, pentru că auzeam în permanență cum mama puiului și ceilalți elefanți îl cheamă”, a relatat el.

„Am localizat inima animalului pe baza biologiei umane și a unui clip pe care l-am văzut online. Când puiul de elefant a început să miște, aproape am început să plâng”.

După ce a revenit la viață, puiul de animal a fost dus la un centru veterinar pentru tratament, iar apoi înapoi la locul accidentului, în speranța că va fi căutat de turma lui. Din fericire, a scăpat fără răni serioase.

Turma de elefanți s-a întors când mama și-a auzit puiul chemând-o, a mai spus Mana Srivate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri