VIDEO. Ravagiile făcute de o turmă de elefanți pe un traseu de 500 de kilometri, în China

Data actualizării: Data publicării:
o turma de elefanti la marginea unei paduri din china
O turmă de 15 elefanți a provocat distrugeri în sud-vestul Chinei, mâncând lanuri întregi de porumb și spărgând hambare. Foto: captură CCTV/ Twiitter

O turmă de 15 elefanți a provocat distrugeri în sud-vestul Chinei, mâncând lanuri întregi de porumb și spărgând hambare. Animalele au plecat dintr-o rezervație naturală în aprilie și au parcurs până acum 500 de kilometri, relatează The Guardian.

În ultima săptămână, animalele au drenat, de asemenea, un rezervor de apă, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nu se știe de ce elefanții asiatici sălbatici, o specie protejată în China, s-au îndepărtat de rezervația naturală națională Xishuangbanna din provincia Yunnan, în care trăiau. Călătoria lor de sute de kilometri a fost monitorizată de autorități, care încearcă să împiedice elefanții să intre în zonele rezidențiale.

Marți, autoritățile din Yunnan au declarat că turma se afla la 20 km de capitala provinciei Kunming, unde locuiesc milioane de oameni.

De la jumătatea lunii aprilie, elefanții au distrus aproximativ 56 de hectare de culturi, provocând pierderi estimate la 6,8 milioane de yuani (1,07 milioane de dolari), a relatat CCTV.

Nu s-au înregistrat victime până acum, localnicii încercând să ghideze animalele cu alimente și blocând drumurile cu camioane.

Populația de elefanți sălbatici din Yunnan este de aproximativ 300 de animale, în creștere față de 193 în anii 1980, potrivit agenției Xinhua.

Dar au existat mai multe relatări despre astfel de elefanți care au rătăcit în sate și au afectat culturile în ultimii ani, plantele pe care le consumă de obicei fiind înlocuite treptat de soiuri necomestibile , au declarat oficialii locali.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri