VIDEO. Reacția astronauților din racheta Soyuz în momentul producerii unei grave defecțiuni la motor

Data publicării:
Astronautii din capsula Soyuz in timpul defectiunii la racheta
Imagini filmate n interiorul capsulei din racheta Soyuz

Au apărut imaginile filmate de camerele de supraveghere la bordul rachetei Soyuz MS-10, care a efectuat o aterizare de urgență din cauza unei defecţiuni la motor survenite la scurt timp după decolare. Astronauţii Nick Hague (american) şi Aleksei Ovcinin (rus) nu nuami că au aterizat cu bine în Kazahstan, dar au reușit să scape fără să fie răniți.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În imaginile date publicității se vede cum, în momentul defecțiunii motorului, capsula este puternic zdruncinată. Astronauții își păstrează însă calmul și respectă întocmai protocolul pentru situații de urgență, deși incidentul era unul destul de grav. Problema apărută la rachetă a fost încadrată drept un incident de gravitate 3, pe o scară de la 1 la 5. 

NASA a asigurat că a fost vorba despre o problemă la motor şi că echipajul a revenit la sol „printr-o coborâre balistică, ceea ce presupune un unghi de aterizare mai ascuţit faţă de cel normal”.

Rusul Alexei Ovchinin şi astronautul american al NASA Nick Hague urmau să petreacă 6 luni pe Staţia Spaţială Internaţională.

Lansarea navei, parte din misiunea 57-58, a avut loc la ora programată, 8.40 GMT, potrivit informaţiilor NASA şi ale agenţiei spaţiale ruse Roscosmos.

Nava urma să înconjoare Pământul de patru ori, pentru a se alătura, patru ore mai târziu, SSI, unde, după cel puţin alte două ore, membrii echipajului urmau să se alăture celor ai misiunii 57.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri