VIDEO. Record mondial. Momentul în care o bicicletă atinge o vitează uimitoare

Data publicării:
maxresdefault

Campioana națională americană la ciclism Denise Mueller-Korenek a doborât recordul precedent de viteză în acest weekend. Trasă de o mașină de drag racing, sportiva a atins o viteză aiuritoare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Recordul a fost doborât pe terenul din Bonneville Salt Flats, Utah, relatează publicația Smithsonian.

Pedalând pe o bicicletă personalizată, Denise Mueller-Korenek a atins viteza uimitoare de aproape 300 km/h, doborând performanța de 268 de km/h înregistrată în 1995 de olandezul Fred Rompelberg.

Vorbim, practic, de o viteză similară celei atinse de mașinile de curse pe un circuit NASCAR.

Korenek a fost tractată de un bolid de drag racing condus de multipremiata Shea Holbook.

Dragsterul a tras bicileta modificată a ciclistei în viteză pe o distanță de circa doi kilometri, după care, ajunsă la 100 km/h, Korenek a decuplat sistemul de tractare și a început să pedaleze, potrivit Smithsonian.

Echipa din spatele sportivei spune că viteza atinsă de Korenek a fost mult mai mare decât cea planificată inițial.

Ciclista a declarat că nu a fost ușor să se mențină pe bicicletă în spatele dragsterului într-o poziție perfectă dreaptă în șa. Pierderea echilibrului ar fi însemnat izbirea de un zid masiv de vânt și cel mai probabil un șir de fracturi periculoase.

De fapt, asta s-a întâmplat cu Fred Rompelberg când a încercat prima dată să stabilească recordul din 1995, în 1988, rupându-și nu mai puțin de 24 de oase.

„Este ca un dans”, spune Denise Mueller-Korenek, „în spatele structurii de protecție a mașinii trebuie constant să «plutesc» înainte și înapoi. Shea și-a făcut propriul ei dans la volan, accelerând și încetinind, astfel încât să își potrivească ritmul cu al meu, ca să nu îmi pierd echilibrul”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri