VIDEO. Rusia a făcut publică emblema Cupei Mondiale

Data publicării:
rusia cupa

Emblema Campionatului Mondial de Fotbal din 2018 a fost făcută publică de cosmonauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională. Logoul a fost proiectat pe Teatrul Balşoi din centrul Moscovei.

„Ni s-a îndeplinit un vis atunci când ţara noastră a fost aleasă să găzduiască Cupa Mondială”, a mărturisit Elena Serova, rusoaica care a ajuns luna trecută la bordul staţiei spaţiale internaţionale. Prezent la evenimentul din capitala Rusiei, preşedintele FIFA a declarat că emblema Campionatului Mondial din 2018 reflectă "nu numai inima Rusiei, ci şi sufletul acestei ţări.

Cupa Mondială Brazilia 2014 a fost bună. În Rusia, în 2018, vom avea un Campionat Mondial mai bun deoarece fotbalul se va îmbunătăţi în aceşti patru ani”, a declarat președintele FIFA, Joseph Blatter.

Pe de altă parte, preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări că nu vor exista probleme în ceea ce priveşte organizarea.

Rusia va asigura pregătirea Campionatului Mondial de Fotbal din 2018 la termenul stabilit şi la cel mai înalt nivel”, a spus Vladimir Putin.

11 oraşe din Rusia vor găzdui meciurile din cadrul Campionatului Mondial din 2018. În total se vor juca 64 de partide, pe 12 arene. În capitala Rusiei, se vor disputa meciuri pe două stadioane, Luzhniki şi Spartak Moscova.

Partide se vor juca şi la Soci, oraşul care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă. Kremlinul a anunţat că va aloca 15,6 miliarde de dolari pentru organizarea Cupei Mondiale de Fotbal. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri