VIDEO. Satele thailandeze sunt terorizate de macaci

Data publicării:
OD-Macaca-leonina-11

Alimente, cratiţe şi chiar televizoare - maimuţele hoaţe nu ezită să ia nimic din ce găsesc. Hoardele de animale atacă dimineaţa sau seara, la orele mesei, pentru că ştiu că atunci găsesc mâncare de furat. Maimuţele intră în locuinţe ca în autoservire.

Oamenii au încercat până acum toate metodele ca să îndepărteze animalele furăcioase. Au pus încuietori la frigidere, s-au înarmat cu prăştii şi chiar au blocat ferestrele, în ciuda căldurii tropicale sufocante. Maimuţele nu se tem însă de nimic, nici măcar de câini.

În cele din urmă, autorităţile au decis să ia măsuri, după ce reclamaţiile au curs ani în şir. Au adus cuşti, au prins câteva maimuţe pe care le-au sterilizat şi cărora le-au dat ulterior drumul.

Măsurile au fost însă contestate de organizaţiile ecologiste. Reprezentanţii acestora susţin că invazia maimuţelor este rezultatul defrişărilor masive din Thailanda. Între 1973 şi 2009, această ţară a pierdut aproape jumătate din zonele forestiere.

Iar maimuţele chiar au învăţat între timp cum să se ferească de capcanele oamenilor. Aşa că stau la pândă în copaci şi aşteaptă momentul propice pentru următorul atac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri