VIDEO. Sofia, imagine simbol în 3D a copiilor din zone de conflict

Data publicării:
sofia

 

Studiourile PixelGrinder au creat-o pe Sofia pornind de la 500 de fotografii de copii realizate în Sudanul de Sud, Burundi, Ucraina sau Yemen. UNICEF, aflată la originea proiectului, a dorit astfel "să dea un chip tuturor copiilor invizibili", arată Andreas Ericsson, purtător de cuvânt al organizației în Suedia. "Am vrut și să creăm o voce care să atragă atenția asupra urgenței" unei intervenții în acest sens, a adăugat el.

Într-un videoclip prezentat în cursul acestei săptămâni la Stockholm, Sofia (cel mai curent prenume feminin din lume, conform UNICEF) vorbește despre violența și exilul pe care trebuie să le îndure 250 de milioane de copii.

"Mă numesc Sofia, am zece ani și am fost nevoită să fug când la noi în casă au năvălit oameni înarmați. Mă numesc Sofia, am șapte ani, mă aflu într-o barcă pneumatică, este frig și stau în apă până la genunchi. Mă numesc Sofia, am cinci ani și aș vrea să merg din nou la școală", spune imaginea sintetizată.

"Sofia întruchipează toți orfanii, toți copiii care au încetat să crească din cauza malnutriției și toți copiii care și-au abandonat casele ca să fie în siguranță", a subliniat Andreas Ericsson.

Campania UNICEF, agenția Națiunilor Unite pentru protecția copilului, vizează să încurajeze donațiile pentru copiii aflați în astfel de situații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri