VIDEO. „Sumo” cu tauri, o tradiție veche de 800 de ani

Data publicării:
taurtijap

Luptele dintre taurii japonezi se bazează foarte mult pe forţă, de aceea au fost comparate adesea cu Sumo, sportul tradiţional din Ţara Soarelui Răsare. Tradiţia este veche de 800 de ani şi nu implică matador sau săbii.

Astfel de lupte se mai dau în câteva arene din sudul arhipelagului nipon, deşi iubitorii de animale vor să le interzică.

Cei care apreciază acest spectacol susţin însă că taurii nu sunt în pericol şi sunt îngrijiţi atât înainte cât şi după bătălie.

În confruntările dintre tauri din Okinawa, bătălia se termină când unul dintre tauri nu mai vrea să lupte. Atunci, şi învingătorul şi învinsul părăsesc arena şi se duc la grajdurile lor”, explică Kuniharu Miyagi, specialist în luptele de taur.

Când un taur pierde lupta, este demoralizat. Atunci este datoria noastră să ştim cum să-l îngrijim cât mai bine”, pune un fermier.

Fermierii din sudul Japoniei au grijă să crească tauri special pentru astfel de lupte, iar campionii sunt folosiţi la reproducere după ce îşi termina cariera de luptători profesionişti. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri