VIDEO. Supraviețuitoarea unui atac cu acid va defila pe podium la New York Fashion Week

Data publicării:
acid

La doi ani după ce a fost desfigurată cu acid, Reshma Banoo Qureshi în vârstă de 19 ani, din India, a acceptat să defileze pe podium la New York Fashion Week. Tânăra va reprezenta Make Love Not Scars (MLNS), un ONG care oferă sprijin victimelor atacurilor cu acid. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

acid
YouTube

Qureshi avea doar 17 ani când cumnatul ei a atacat-o, vărsând acid pe fața și trupul ei, din dorința de a se răzbuna pe sora fetei. În urma incidentului, Qureshi a rămas cu cicatrici adânci și a pierdut și un ochi. Însă, în ciuda traumei și a urmelor lăsate de acid pe chipul ei, tânăra refuză să se resemneze și să își ascundă fața mutilată.

A început să lucreze cu ONG-ul Make Love Not Scars, ONG care oferă victimelor atacurilor cu acid șansa de a duce vieți normale și de a se reintegra în societate. În doar câteva zile, Qureshi va avea ocazia de a defila alături de modele celebre la New York Fashion Week, ca reprezentant MLNS.

„Vrem să redăm vocile acestor femei incredibile care s-au ascuns și au suferit în tăcere și care au fost lipsite, de multe ori, de șansa de a spune cât de crude și sălbatice au fost atacurile,a declarat Ilaria Niccolini, președinte și producător executiv FTL Moda New York, citat de HuffingtonPost.

Qureshi, care nu a călătorit niciodată în afara Indiei, spune că este încântată de șansa de a participa la unul dintre cele mai importante evenimente din lume modei. „Astăzi am realizat că frumusețea nu este doar o imagine în oglindă. Este mai important să ai o inimă frumoasă,a declarat tânăra.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La New York Fashion Week a devenit o tradiție prezentarea unor modele cu frumusețe atipică. Anul trecut, o tânără ce suferă de sindromul Down a defilat pe podium, devenind un model și o sursă de inspirație pentru oamenii din întreaga lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri