Sari la conținut

VIDEO. Un adolescent român are 2,30 metri la 15 ani

 

Presa străină a mai scris despre Robert, când, la 13 ani, băiatul măsura deja 2,26 metri. Și chiar dacă pare incredibil, adolescentul e încă în creștere. Într-un an, a crescut 4 centimetri. 

În prezent, Robert Bobroczky joacă la o echipă italiană de baschet din Italia, Stella Azzurra di Roma. Pe teren, își depășește adversarii cu aproape 50 de centimetri. E aproape imposibil să asiguri apărarea în fața acestui gigant. Cei din NBA îi urmăresc cu atenție evoluția.

Nu se știe dacă Robert Bobroczky va face o mare carieră în baschet. Dacă va ajunge într-o bună zi în NBA, ar putea depăși jucători mitici precum Ghiță Mureșan și Manute Bol, care măsurau 2,31 metri. Fiul lui Manute Bol atinsese, la 14 ani, „numai” 2,03 metri.

În orice caz, precocitatea lui Robert Bobroczky este tulburătoare. Într-un an, de la 12 la 13 ani, a crescut zece centimetri. Curtat de cluburi precum Real Madrid și FC Barcelona, adolescentul român a urmat sfaturile părinților lui – un fost baschetbalist și o fostă handbalistă – și a ales să joace la Stella Azzura din Roma.