VIDEO. Un turist filmează momentul înfricoșător în care grupul său este surprins de o avalanșă, în munții din Kirghizstan

Data actualizării: Data publicării:
colaj avalansa
Un turist surprinde momentul înfricoșător în care grupul său este surprins de o avalanșă, în Kirghizstan. „Dacă mai mergeam 5 minute, eram morți” FOTO: Instagram/ Harry Shimmin

Zece persoane, inclusiv nouă britanici, au supraviețuit după ce o avalanșă uriașă le-a surprins în munții Tian Shan din Kirghizstan.

Imaginile video postate pe Instagram de Harry Shimmin, una dintre persoanele aflate pe munte, arată cum zăpada începe să prăbușească de pe munte, în depărtare, și înaintează cu viteză spre grup, nevoit să se adăpostească între stânci, în timp ce malul de zăpadă trece pe deasupra, potrivit The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Shimmin ieșise din adăpost pentru a face fotografii când a auzit zgomotul înfricoșător al avalanșei. „Eram acolo deja de câteva minute, așa că știam că există un loc în care să mă adăpostesc chiar lângă mine. Am așteptat până în ultima secundă și da, știu că ar fi fost mai sigur să intru imediat la adăpost. Sunt foarte conștient că mi-am asumat un risc mare. Dar am simțit că dețin controlul.”

Munții Tian Shan se află în sud-estul Kirghizstanului și la granița sa de nord-est cu China. Se află pe străvechea rută comercială Drumul Mătăsii.

Shimmin a spus că știa că restul grupului său era mai departe, în siguranță. Spune că a scăpat nevătămat în urma acestei experiențe, însă alți membri ai grupului au suferit răni superficiale.

Toți ceilalți râdeau și plângeau de fericire că sunt în viață. Abia mai târziu ne-am dat seama cât de norocoși am fost. Dacă mergeam mai departe cinci minute, eram cu toții morți.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri