Viktor Ianukovici: Sunt preşedintele legitim, mă voi întoarce la Kiev

Data publicării:
ianukovici - 6252202-AFP Mediafax Foto-ALAIN JOCARD-2

Fără a vorbi despre referendumul prevăzut duminică pentru alipirea Crimeei la Rusia, Ianukovici a afirmat că aceasta „se detaşează” de Ucraina din cauza politicii „neofasciştilor” ajunşi la putere la Kiev. El a asigurat, totodată, că Ucraina „îşi va regăsi unitatea”.  

În plus, Viktor Ianukovici i-a acuzat pe liderii occidentali că trimit bani şi susţin o putere neconstituţională. Toate aceste declaraţii au fost făcute într-o a doua conferinţă de presă pe care Viktor Ianukovici o organizază, tot din Rusia, la mai bine de două săptămâni după ce a fost destituit.

Pe de altă parte, reprezentanţii NATO au confirmat pentru Digi24 că Alianţa va trimite avioane de recunoaştere în România şi Polonia, pentru a monitoriza situaţia din Ucraina.

Între timp, ministerul de Externe de la Kiev spune că ţara ar putea semna acordul cu Uniunea Europeană, săptămâna viitoare, iar Banca Mondială a anunţat că este pregătită să acorde Ucrainei 3 miliarde de dolari.  

Fostul preşedinte prorus, refugiat în Rusia şi destituit de către Parlament la 22 februarie, a mai susţinut o conferinţă de presă la Rostov-pe-Don, la 28 februarie.

Anumite publicaţii ruseşti au anunţat, ulterior, că Ianukovici, nevoit să fugă în Ucraina în urma unei mişcări de contestare care a durat aproximativ trei luni, ar fi suferit un accident cardiac şi ar fi spitalizat la Moscova. Aceste zvonuri nu au fost confirmate.

Ştire în curs de actualizare - 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri