Sari la conținut

Violenţe pe Esplanada Moscheilor. 113 răniţi

Cel puţin 113 persoane au fost rănite joi, pe Esplanada Moscheilor şi în jur, în confruntări dintre palestinieni şi forţele de poliţie israeliene. Incidentele au avut loc în condiţiile în care mii de credincioşi au intrat în zonă, potrivit News.ro.

Clashes Break Out During Friday Prayer

Foto: Guliver / GettyImages

Scene haotice au avut loc în locul sfânt pentru musulmani şi evrei. Poliţia israeliană a încercat să controleze mulţimea cu grenade lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Ne vom sacrifica pentru al-Aqsa!”, au scandat musulmanii, în timp ce mai mulţi oameni au urcat pee acoperişul moscheii pentru a instala drapele palestiniene, pe care poliţia israeliană le-a confiscat ulterior.

Potrivit Semilunei Roşii, tensiunile au luat amploare după ce militarii israelieni au închis una dintre porţile de acces pe Esplanadă, în timp ce un număr mare de credincioşi a încercat să intre.

Autorităţile musulmane au ridicat boicotul impus celui de-al treilea loc sfânt al islamului, după ce Israelul a anunţat că-şi retrage toate noile măsuri de securitate pe care le-a instituit la intrările acestui sit ultrasensibil.

Iordania a salutat această decizie israeliană drept o „o etapă către potolirea” tensiunilor create de instalarea pe 16 iulie a unor detectoare de metale, la două zile după un atac în care au fost ucişi doi poliţilti israelieni în apropiere de Esplanada Moscheilor.

Pe aceeași temă