Violenţele au reizbucnit la Cairo. Au loc ciocniri între contestatarii şi susţinătorii lui M. Morsi

Data publicării:
LUPTE EGIPT 5485440-AFP Mediafax Foto-MAHMOUD kHALED-2

Confruntările între adversari şi susţinători ai fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi au loc în apropierea Pieţei Tahrir din Cairo.

Imediat după rugăciunea de seară, sute de susţinători ai lui Mohamed Morsi au încercat să ajungă în Piaţa Tahrir, locul unde se află adversarii fostului preşedinte. După ce au ocolit mai multe filtre ale armatei, cele două tabere s-au întâlnit în zona Podului 6 Octombrie din capitala egipteană.

Protestatarii aruncă cu sticle şi pietre spre forţele de ordine. 

Militanţii au început să se atace reciproc cu arme de foc şi cu pietre. Mai multe blindate ale armatei au ajuns în zonă şi i-au despărţit pe turbulenţi. Pentru unii a fost însă prea târziu: mai mulţi oameni au rămas pe caldarâm. Alţii au fost duşi la spital. La locul incidentelor s-au deplasat numeroase ambulanţe care transportă răniţii.

Susţinătorii fostului preşedinte spun că nu se vor supune armatei şi că vor rămâne pe străzi până când Mohamed Morsi va reveni ca preşedinte. Şi pentru asta, sunt hotărâţi să plătească preţul suprem.

Confruntări între susţinătorii şi adversarii preşedintelui Mohamed Morsi au loc în mai multe oraşe din Egipt. În nordul Peninsulei Sinai, susţinătorii lui Morsi au atacat o clădire guvernamentală, iar forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene.

În noaptea de joi spre vineri, militanţi islamişti, veniţi cel mai probabil din Fâşia Gaza, au atacat cu rachete câteva puncte de control militare.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români, cărora li se recomandă să evite zonele în care au loc proteste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri