Violenţele continuă la Istanbul. Sute de tineri au cerut în stradă demisia premierului Recep Tayyip Erdogan

Data publicării:
istanbul

La Istanbul, sute de tineri au ieşit din nou în stradă pentru a cere demisia premierului Recep Tayyip Erdogan. De data aceasta, oamenii au protestat faţă de reţinerea de către poliţie a mai multor tineri care au participat la revoltele de luna trecută din Piaţa Taksim şi Parcul Gezi.

Poliţia autorizase pentru ziua de sâmbătă un protest anti-guvernamental în faţa Liceului Francez din metropolă, situat în apropierea Pieţei Taksim. De pe străzile cartierului Beyoglu, un număr de circa 500 de manifestanţii au încercat să ajungă în zona parcului, dar forţele de ordine i-au îndepărtat cu tunuri cu apă, grenade lacrimogene şi bile de plastic.

Parcul Gezi a fost redeschis la începutul săptămânii, după evacuarea forţată din 15 iunie. Manifestaţiile rămân interzise aici deocamdată.

Manifestaţiile au izbucnit la începutul lunii trecute, după ce guvernul a anunţat că vrea să distrugă Parcul Gezi pentru a construi un centrul comercial. Cinci oameni au murit în urma bătăilor dintre poliţişti şi tineri şi aproximativ 8000 au fost răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri