Violențele continuă la Stockholm. Militarii au intervenit

Data publicării:
suedia-1

Tinerii înarmaţi au atacat o secţie de poliţie, două şcoli şi sediile serviciilor sociale dintr-o suburbie a Stockholmului, locuită în mare parte de imigranţi. Cel puţin opt tineri au fost reţinuţi.

„Trebuie să aratăm că nu vom permite unui grup de tineri, care cred în folosirea violenței, să conducă societatea. Ei cred că pot schimba lucrurile prin violență și că pot face ceea ce vor. Dar, în Suedia, legile sunt egale pentru toți și poliția trebuie să asigure acest lucru”, a declarat premierul Suediei.

Un important cotidian suedez susţine că revoltele reprezintă un eşec uriaş al politicilor guvernamentale. În paralel, un partid care se opune imigraţiei a crescut spectaculos în sondaje, un motiv de îngrijorare, în condiţiile în care alegerile generale sunt programate în Suedia pentru 2014. Premierul a făcut un apel la calm.

Presa suedeză susţine că violențele au început după ce poliţiştii au împuşcat mortal un om înarmat cu o macetă la periferia Stockholmului.

Aproximativ 15 % din populaţia Suediei este străină. Şomajul în rândul acestei populaţii este de 16 %, în timp ce pentru cetăţenii de origine suedeză este de 6 %.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri