Sari la conținut

VIRAL. Reacția unui gamer din Noua Zeelandă surprins de cutremur

Un tânăr din Noua Zeelandă, care se juca World of Warcraft în timpul cutremurului de duminică, nu s-a oprit din joc deși casa se zguduia sub el. Mai mult, partenerii lui de joc, alături de care transmitea jocul live pe internet, nu au crezut că situația este atât de gravă și, convinși că exagerează, l-au încurajat să nu întrerupă jocul, relatează Mashable.com.

Delrio Sierra se afla într-un raid foarte important din World of Warcraft în timpul cutremurului din Noua Zeelandă. Deși casa a început să se zguduie cu el, iar iubita lui l-a strigat din altă încăpere, iar la un moment dat chiar a căzut de pe scaun din cauza seismului, nu a dat drumul mouse-ului și a continuat să se joace. 

Pe tot parcursul cutremurului, Delrio Sierra a urlat în microfonul prin care discuta cu partenerii săi de joc, dar aceștia convinși că exagerează i-au cerut să rămână în joc. 

„Din păcate, pentru că m-am panicat nu am apăsat la timp pe taste, ceilalți jucători au fost distrași și personajul meu a murit. Atunci a strigat la mine prietena mea să mă adăpostesc. Suntem bine, eu sunt bine, casa este bine, prietena mea e bine. Prietena mea nu se sperie așa ușor, așa că a verificat ea casa și apoi ne-am pus în pat până când a trebuit să evacuăm clădirea”, a povestit Delrio Sierra.

Abia după ce seismul a trecut, au realizat exact cât de serios a fost incidentul. 

Cutremurul de duminică a avut magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la adâncime mică și a provocat moartea a doi oameni. Premierul țării a estimat că pagubele se ridică la cel puțin două miliarde de dolari.