Sari la conținut

Vizita Papei Francisc în SUA: vor fi interzise dronele, bețele de selfie și pistoalele de plastic

Foto: Gulliver / Getty Images

Dacă doriți să asistați la evenimente legate de vizita papei, vă rugăm să vă lăsați dronele acasă”, a cerut Administrația aviației civile americane (FAA) într-un comunicat. Orașele Washington, New York și Philadelphia, etape ale vizitei suveranului pontif în Statele Unite, au fost declarate „zone fără drone”. Contravenienții riscă procese civile și penale, relatează AFP, citată de Agerpres.

La aceleași manifestări sunt interzise și brațele telescopice la capătul cărora se montează smartphone-uri pentru fotografierea dintr-un unghi mai mare, potrivit organizatorilor. Nu se admit nici arme de foc, foarte răspândite în rândul americanilor, dar nici pistoale de plastic sau alte jucării care imită arme, precum și aparate cu laser. Sunt interzise și animalele, precum și statuile religioase de mari dimensiuni.

În două mari corturi albe instalate în centrul Washingtonului, activiști ai Global Catholic Climate Movement țin un post de zece zile pentru „a sensibiliza oamenii față de criza climatică ce îi afectează pe cei mai săraci” și a-l susține pe papa Francisc, extrem de angajat în acest sens.

Trebuie să ne schimbăm felul de a trăi. Să încetăm consumul excesiv, să trăim simplu, să ne orientăm spre energiile regenerabile, să mâncăm mai puțină carne”, a declarat pentru AFP Patrick Carolan, membru al unei rețele franciscane, recunoscând însă că sarcina va fi extrem de dificilă în Statele Unite, unde climato-scepticii sunt foarte vocali uneori.

Pe aceeași temă