Vladimir Putin amenință Occidentul cu sancțiuni

Data publicării:
putin ameninta - kremlin.ru

sursa foto:kremlin.ru

„Guvernul Federației Ruse a propus deja câteva măsuri de răspuns. Dar cred că nu e nevoie”, a declarat jurnaliștilor liderul de la Kremlin. Totuși, a adăugat el, „dacă lucrurile de genul ăsta continuă, desigur, va trebuie să ne gândim cine și cum lucrează cu Federația Rusă, în ce ramuri-cheie ale economiei ruse, inclusiv în domeniul energetic”, a afirmat Vladimit Putin, într-o aluzie la sistarea întreruperii livrărilor de gaz către Europa. „Nu ne-ar plăcea să recurgem la anumite măsuri, la represalii, sper că nu va fi nevoie”, a declarat liderul rus, citat de ITAR-TASS. „Trebuie ținut seama de oameni, drepturile lor legitime trebuie respectate”, a adăugat el.

Acuză SUA

Pe de altă parte, șeful Kremlinului a acuzat Statele Unite că au fost de la bun început în spatele evenimentelor din Ucraina. El susține că SUA au preferat pentru o vreme să stea retrase, pentru că interesele lor coincideau cu cele ale europenilor, dar nu au luat în calcul consecințele planului lor inițial.

Uniunea Europeană dorea să încheie cu Ucraina un acord de asociere în termeni „neprofitabili”, crede Vladimir Putin. Fostul guvern de la Kiev a vrut să lupte împotriva acestui fapt, dar „comunitatea occidentală a urmat atunci alt scenariu, cel militar, cel al unei lovituri anticonstituționale, al confiscării puterii cu ajutorul armelor”, a spus președintele rus.

Observatorii OSCE - lecție de învățat minte

El a negat din nou prezenţa oricăror forţe ruseşti în estul Ucrainei – nu sunt instructori, nici unități speciale, nici trupe, a spus Putin - și și-a exprimat speranța că observatorii OSCE capturați de separatiștii proruși vor fi eliberați în curând.

„Cei care sunt implicaţi ar trebui să tragă concluzii din ceea ce se întâmplă", a adăugat Vladimir Putin. „Dacă Guvernul - sau cei care acum îşi spun guvern (la Kiev) - au invitat astfel de observatori (...), atunci (aceşti observatori) ar trebui să înţeleagă că au intrat într-o zonă de conflict, în regiunea unei ţări care nu recunoaşte legitimitatea autorităţilor", a avertizat Vladimir Putin. „Ei ar fi trebuit să se gândească mai înainte şi să se pună de acord (în privinţa misiunii) cu persoanele care controlează acest teritoriu”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri