Vladimir Putin interzice orice manifestaţie în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci

Data publicării:
putin vladimir-1

Foto: Mediafax

Potrivit deciziei lui Vladimir Putin, „reuniunile, manifestaţiile, adunările şi marşurile (...) care nu au legătură cu desfăşurarea JO, dar prevăzute între 7 ianuarie şi 21 martie în zonele unde măsurile de securitate vor fi consolidate, vor avea loc într-o altă perioadă”, relatează Mediafax.

Astfel, prin decret este interzisă, de facto, orice adunare în timpul JO de iarnă, în apropierea instalaţiilor olimpice.

Vladimir Putin a semnat un decret prezidenţial în acest sens. Decretul a fost publicat vineri în ziarul oficial Rossiskaia Gazeta.

Cu mai puţin de şase luni înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, Rusia a devenit ţinta unor critici. Mai multe organizaţii neguvernamentale şi activişti homosexuali au cerut ca această ţară să fie privată de Jocurile Olimpice din 2014, în semn de protest împotriva unei legi „antigay”.

Președintele rus a promulgat în iunie o lege controversată prin care este pedepsit orice act de „propagandă” homosexuală în faţa minorilor, un text considerat drept discriminatoriu de către apărătorii drepturilor omului.

Human Rights Watch (HRW) a acuzat autorităţile ruse pentru „hărţuirea mai multor jurnalişti şi apărători ai drepturilor omului”, care au denunţat încălcări ale drepturilor omului în timpul pregătirii Jocurilor Olimpice de la Soci.

Aceste încălcări se referă la modul în care sunt trataţi imigranţii în Rusia, la „impactul pe care îl are construcţia infrastructurilor olimpice asupra mediului şi sănătăţii locuitorilor” şi la „compensaţiile injuste” oferite persoanelor constrânse să-şi părăsească domiciliul, a precizat HRW într-un comunicat, la începutul lui august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri