Vladimir Putin pentru Corriere della Sera: Rusia sprijină acordul de pace din Ucraina

Data publicării:
putin porosenko - 7082436-AFP Mediafax Foto-DANIEL DAL ZENNARO

 

"Rusia este interesată și se va lupta să asigure aplicarea totală și necondiționată a acordurilor de la Minsk", a spus Putin, potrivit transcrierilor date publicității de Kremlin. Putin a calificat acordurile încheiate în februarie în capitala Belarus drept "corecte, juste și fezabile".

Putin a insistat asupra faptului că acordurile de la Minsk trebuie puse în aplicare. Șeful statului rus a făcut referire la clauzele acordului care presupun o reformă a Constituției care să asigure autonomia pentru regiunile separatiste din estul Ucrainei.

"Problema este că actualele autorități de la Kiev nici nu vor să stea și să discute (cu separatiștii proruși din estul țării). Și nu putem face nimic în acest sens. Doar partenerii noștri europeni și americani pot avea o influență", a adăugat Putin.

Liderul de la Kremlin a mai susținut că faptul că autoritățile de la Kiev au suspendat relațiile economice cu estul separatist provoacă un dezastru umanitar. "Și dacă tot vorbim despre ce se poate, ce trebuie făcut și de către cine, cred că Uniunea Europeană ar putea oferi cu siguranță o mai mare asistență financiară Ucrainei", a conchis șeful statului rus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri