Vladimir Putin sărbătorește Ziua Victoriei în Sevastopol. Popularitatea președintelui rus a urcat la 82%

Data publicării:
putin coroane kremlin ru

Sevastopol, oraşul-port în care este ancorată Flota rusă a Mării Negre, a fost alipit la Federaţia Rusă pe 18 martie, odată cu alipirea Crimeei. Aceasta va fi prima vizită pe care liderul de la Kremlin o face în teritoriile recent anexate. Gestul său a stârnit critici vehemente din partea liderilor occidentali, care consideră alipirea Crimeei şi a oraşului Sevastopol la Rusia un abuz la adresa integrităţii teritoriale a Ucrainei.

În Rusia însă, anexarea Crimeei i-a adus lui Vladimir Putin o creştere semnificativă a popularităţii. 82% dintre ruşi aprobă acţiunile liderului de la Kremlin. Analiştii cred însă că această cotă de popularitate extrem de mare este o armă cu două tăişuri.

Ieri avea nevoie de această popularitate pentru a merge înainte, de exemplu pentru a anexa Crimeea. Azi, majoritatea vrea să meargă mai departe, dar Putin nu mai vrea acest lucru, este clar acum. Deci are o problemă serioasă. Cu alte cuvinte, patriotismul se transformă în pretenţii care reclamă autoritate”, spune analistul politic Gleb Pavlovski.

De popularitatea preşedintelui rus vrea să profite şi unul dintre candidaţii la preşedinţia Ucrainei. Valeri Konovaliuk l-a provocat pe Vladimir Putin la un meci de judo şi speră să iasă triumfător în faţa preşedintelui rus.

Sper să putem rezolva toate neînţelegerile dintre Ucraina şi Rusia într-o întrecere sportivă dreaptă”, a spus Valeri Konovaliuk.

Deocamdată, Vladimir Putin nu a acceptat provocarea. Liderul de la Kremlin este însă un împătimit al acestui sport. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri