Vladimir Putin: Situația din Ucraina, demnă de teatrul absurd

Data publicării:
putin prim plan - kremlin-2.ru

După lovitura de stat de la Kiev, pentru că asta a fost, indiferent de cum a fost descrisă, forţele ultranaţionaliste de la Kiev, care au încercat să ajungă la putere, au început să ameninţe direct Rusia şi populaţia vorbitoare de limba rusă din Ucraina şi Crimeea, în special, deoarece aici trăieşte cea mai mare comunitate de ruşi din toată Ucraina.

În ceea ce priveşte reacţia partenerilor din Vest, cred că a fost una greşită şi nu a fost direcţionată pentru a sprijini Ucraina, ci pentru a restrânge capacitatea de dezvoltare a Rusiei. După părerea mea, acest lucru nu trebuia să se întâmple. Aceasta este principala greşeală. Pe de altă parte, este necesar să utilizăm abilităţile comune de creştere pentru a rezolva problemele cu care toţi ne confruntăm.

Toată lumea spune: „este necesară implementarea acordurilor de la Minsk şi abia apoi chestiunea sancţiunilor ar putea fi reconsiderată”. Credeţi-mă, situaţia de acum seamănă cu o piesă de teatru absurd. Pentru că tot ceea ce este esenţial şi trebuie făcut în ceea ce priveşte punerea în aplicare a acordurilor Minsk este responsabilitatea autorităţilor actuale de la Kiev”, a declarat Vladimir Putin, preşedintele Federaţie Ruse.

Reporter: Ce înţelegeţi prin Crimeea? Mutarea graniţei într-o singură direcţie.

Vladimir Putin: Pentru mine (Crimeea, n.r.) înseamnă oameni. Lovitura de stat din 2014 i-a speriat cumplit pe cei 2.5 milioane de ruşi din Crimeea. Şi ce am făcut? Nu am mers la război, nu am declanşat o ocupaţie, nu s-a tras niciun glonţ, nu a fost nimeni ucis. Soldaţii noştrii practic au împiedicat trupele ucraiene din Crimeea să limiteze libertatea de expresie a populaţiei. La referendum, majoritatea a votat pentru a deveni parte a Rusiei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri