Vladimir Putin transmite un nou avertisment Vestului

Data publicării:
putin vladimir-2

Jumătate triumfală, jumătate amicală, intrarea liderului de la Kremlin a pregătit terenul pentru primul răspuns. Destinatar, Occidentul...

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: Aţi menţionat deja dumneavoastră o parte dintre rezultate. În primul rând reunificarea Rusiei cu Crimeea şi Sevastopol, într-un climat geopolitic dificil. Asta a fost anul trecut, când am avut şi Jocurile Olimpice de la Soci, un eveniment sportiv plin de succes.

În ciuda tonului încrezător, liderul de la Kremlin nu putea ocoli subiectul sancţiunilor şi conflictul din Ucraina.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: Rusia nu este Iran. Economia rusească este mult mai mare şi diversificată decât cea iraniană. În ceea ce priveşte sancţiunile (occidentale - n.r.), am discutat cu oamenii de afaceri şi le-am spus că este foarte puţin probabil ca sancţiunile să fie ridicate curând, din cauza faptului că ele reprezintă o chestiune politizată. Noi facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru implementarea acordului de la Minsk, dar partenerii noştri de dialog nu ţin pasul cu noi.

De altfel, Vladimir Putin nu s-a sfiit să-l urecheze pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, pentru gestionarea conflictului din regiunea Donbas.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: Preşedintele Poroşenko, după ce a fost ales, a avut şansa de a folosi mijloace paşnice pentru a rezolva situaţia din regiunea Donbas, să dialogheze cu oamenii de acolo. Am discutat cu el, am încercat să îl convingem, i-am cerut personal să nu reia ostilităţile. Dar tocmai asta s-a întâmplat, a dată, a doua oară, a treia oară, au făcut acelaşi lucru din nou, şi totul s-a transpus într-o tragedie în primul rând pentru ucraineni. Cred că a fost o mare greşeală.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a dat asigurări că violenţele din Donbas nu se vor transforma într-un război în toată regula.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: Credeţi că va începe războiul? Cred că este imposibil. Aşa că nu trebuie să vă faceţi griji.

Dincolo de politica externă, liderul de la Kremlin a vorbit şi despre economia Rusiei.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: Din nefericire, economia noastră este prea dependentă de petrol şi este dificil să schimbi această situaţie.

Citiți și: România, amenințată de Rusia: Vom considera ţinte prioritare ţările care vor găzdui sisteme antirachetă NATO

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri