Vladimir Putin vrea să relanseze programul de fitness din era sovietică „Pregătiţi pentru muncă şi apărare”

Data publicării:
vladimir putin despre ucraina-1

La o reuniune cu oficiali ruşi, Vladimir Putin a spus că întoarcerea programului de fitness din era sovietică „va aduce un omagiu tradiţiilor noastre istorice”, scrie huffingtonpost.com, citat de Mediafax.

Jocurile Olimpice şi Paralimpice au demonstrat că devenim din nou unul dintre liderii sporturilor globale”, a adăugat preşedintele Rusiei.

Regimul original de fitness, care a durat până la căderea Uniunii Sovietice, în 1991, consta în competiţii de înot, alergat şi chiar aruncarea de grenade, potrivit Time. La origine a fost creat pentru a construi şi a menţine o populaţie într-o formă fizică adecvată pentru lupta pentru Uniunea Sovietică.

Cei înscrişi în regimul GTO erau recompensaţi cu medalii pe baza reuşitelor lor în fitness. Testele iniţiale erau bazate pe scopul oficial al Uniunii Sovietice de „dezvoltare fizică integrală a individului şi de întărire şi conservare a sănătăţii oamenilor şi a aptitudinii lor de un nivel înalt de eficienţă a muncii şi protejarea ţării-mamă”, potrivit unui material din ITAR-TASS.

Programul GTO, care va fi relansat de Putin în septembrie, va consta în testări sportive pentru 11 grupe de vârste şi va fi analizat de guvern într-un raport anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri