Vodca rusească, scoasă de pe rafturile magazinelor din Canada și din statul american Ohio

Data actualizării: Data publicării:
Rafturi cu băuturi alcoolice.
Vodca rusească, scoasă de pe rafturile magazinelor din Canada și din statul american Ohio.

Magazinele de băuturi alcoolice din Canada au început să scoată de la raft vodca rusească și alte băuturi spirtoase produse în Rusia, în semn de protest față de războiul declanșat de Putin în Ucraina. Același lucru se întâmplă și în statul american Ohio.

În Ontario, cea mai populată provincie canadiană, autoritatea de control a băuturilor alcoolice a cerut retragerea tuturor produselor rusești. Și magazinele din alte două provincii au anunțat că vor face la fel.

Asta, în condițiile în care vodca este un produs bine vândut, fiind a doua cea mai populară băutură spirtoasă în rândul canadienilor, după whisky. Canada este printre țările care au anunțat sancțiuni împotriva Rusiei, pentru a limita capacitatea lui Putin de a continua să finanțeze invazia.

Ca răspuns la invazia începută de Rusia împotriva Ucrainei, și autoritățile statului american Ohio au anunțat că vor suspenda achiziția și vânzarea mărcilor de vodcă rusească Green Mark Vodka și Russian Standard Vodka.

Acestea urmează să fie scoase imediat de pe rafturi.

Guvernatorul DeWine a declarat că această mișcare este menită să arate sprijinul celor atacați în Ucraina.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri