Vreme capricioasă în Europa. Un sfert din locuitorii Sloveniei n-au electricitate din cauza ninsorilor

Data publicării:
iarna-1

Locuitorii Sloveniei se confruntă cu una dintre cele mai dure ierni din istoria recentă. A nins abundent, iar gheaţa şi zăpada s-au depus pe şosele şi pe cablurile electrice. Liniile de înaltă tensiune s-au rupt din cauza greutăţii, lăsând fără curent electric un sfert din populaţia ţării.

Meteorologii au decretat cod roşu de vreme rea în nord-vestul ţării. Cursurile au fost suspendate în aproape toată ţara, circulaţia trenurilor a fost întreruptă, iar jumătate din zonele împădurite ale ţării au fost afectate de ploaia de gheaţă.

Iarnă grea este şi în Serbia. Vântul a suflat în unele zone cu peste 100 de kilometri pe oră, iar sute de oameni au rămas blocaţi în maşini. A fost nevoie de ajutorul militarilor, care şi-au croit cu greu drum prin troiene.

În schimb, Italia este lovită de furtuni puternice, care au adus ninsori în nord şi ploi torenţiale în centru şi sud. Centrul Veneţiei a fost inundat, lucru care nu i-a descurajat pe turişti - s-au încălţat cu cizme de cauciuc şi s-au aşezat liniştiţi la mesele din piaţa San Marco ori s-au plimbat prin apă.

În nord-vestul Spaniei, viteza vântului a depășit 100 de kilometri pe oră, iar în larg s-au format valuri de aproape 20 de metri. Zeci de persoane s-au adunat la mal pentru a le privi, însă unul dintre ele i-a luat prin surprindere pe acești oameni.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri