Sari la conținut

Vreme extremă în Statele Unite

Trei oameni au fost răniţi într-un oraş din statul Alabama, după ce cartierul lor a fost lovit de o tornadă, un fenomen meteo foarte rar în timpul iernii. Furtuna a distrus mai multe locuinţe şi maşini, iar numeroşi copaci au fost smulşi din rădăcini. Alimentarea cu curent electric a fost întreruptă.

„Mi-am luat fiul şi i-am zis să mergem. Dar până am terminat de vorbit şi am ieşit pe hol, vântul a distrus jumătate de casă. A spart geamurile din spate, din faţă, a doborât un perete întreg”, povestește o femeie.

În alte părţi din Alabama au fost inundaţii puternice, din cauza ploilor căzute chiar în ziua de Crăciun. Guvernatorul statului a fost nevoit să declare starea de urgenţă.

La New York şi Washington, temperaturile au fost în jur de 20 de grade

În schimb, în estul Stetelor Unite a fost vreme de primăvară. Oamenii au ieşit în parcuri, s-au dus la golf şi au patinat îmbrăcaţi în tricouri. Chiar şi în capitala Washington a fost foarte cald pentru această perioadă.

„Este minunat că vremea este atât de bună şi că ne putem bucura de bradul de Crăciun”, spune o femeie.

Crăciun cu zăpadă, doar în vestul SUA

Doar americanii de pe coasta de Vest au avut parte de un Crăciun cu zăpadă. Într-o staţiune montană din apropiere de Las Vegas, pârtiile au fost arhipline. Meteorologii avertizează că în alte state, precum Colorado, ninsorile abundente vor cauza probleme în următoarea perioadă.