Sari la conținut

Weinstein Co îşi declară falimentul

Weinstein Co, afectată de scandalurile de hărţuire sexuală în care este implicat co-fondatorul acesteia, Harvey Weinstein, îşi va declara falimentul în urma eşuării unui acord de 500 de milioane de dolari de vânzare a companiei, transmite Bloomberg și News.ro.

2016 Winter TCA Tour - Day 2

Foto: Gulliver/Getty Images

Consiliul de administraţie nu a reuşit să concretizeze un acord de vânzare a studioului de film unor investitori conduşi de Maria Contreras-Sweet, care a condus Small Business Administration în perioada 2014-2017, potrivit unei scrisori publicate luni de board-ul Weinstein.

Weinstein s-a aflat în pragul falimentului în timp ce parteneri precum Netflix şi-au retras proiectele de la compania de film şi televiziune.

Producătorul de filme, creatorul unor pelicule câştigătoare de premii Oscar cum ar fi ”Discursul regelui” (“The King’s Speech”) şi show-uri de televiziune cum ar fi “Project Runway,” şi-a pierdut afacerile în urma apariţiei acuzaţiilor împotriva lui Harvey Weinstein începând din luna octombrie a anului trecut.

Între alţi ofertanţi pentru preluarea Weinstein s-au aflat Lions Gate Entertainment şi BeIN Media Group, proprietarul  din Qatar al Miramax, un alt studio de film fondat anterior de  fraţii Harvey şi Bob Weinstein.