Weinstein Co îşi declară falimentul

Data publicării:
2016 Winter TCA Tour - Day 2
Foto: Gulliver/Getty Images

Weinstein Co, afectată de scandalurile de hărţuire sexuală în care este implicat co-fondatorul acesteia, Harvey Weinstein, îşi va declara falimentul în urma eşuării unui acord de 500 de milioane de dolari de vânzare a companiei, transmite Bloomberg și News.ro.

2016 Winter TCA Tour - Day 2
Foto: Gulliver/Getty Images

Consiliul de administraţie nu a reuşit să concretizeze un acord de vânzare a studioului de film unor investitori conduşi de Maria Contreras-Sweet, care a condus Small Business Administration în perioada 2014-2017, potrivit unei scrisori publicate luni de board-ul Weinstein.

Weinstein s-a aflat în pragul falimentului în timp ce parteneri precum Netflix şi-au retras proiectele de la compania de film şi televiziune.

Producătorul de filme, creatorul unor pelicule câştigătoare de premii Oscar cum ar fi ”Discursul regelui” (“The King’s Speech”) şi show-uri de televiziune cum ar fi “Project Runway,” şi-a pierdut afacerile în urma apariţiei acuzaţiilor împotriva lui Harvey Weinstein începând din luna octombrie a anului trecut.

Între alţi ofertanţi pentru preluarea Weinstein s-au aflat Lions Gate Entertainment şi BeIN Media Group, proprietarul  din Qatar al Miramax, un alt studio de film fondat anterior de  fraţii Harvey şi Bob Weinstein.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri