William și Kate, doi ani de la nuntă

Data publicării:
william si kate mediafax

Povestea de dragoste dintre William şi Catherine ţine de mai bine de 10 ani, din perioada când aceştia au fost colegi la Saint Andrews, una dintre cele mai prestigioase universităţi britanice. De la început, casele de pariuri anunţau o nuntă regală, dar relaţia a fost una tumultoasă. Presa de scandal i-a hărţuit constant, iar îndatoririle oficiale şi militare ale lui William l-au ţinut mult timp departe de casă. Cei doi s-au despărţit în 2007, dar s-au împăcat după câteva luni.

Prinţul William şi Catherine Middleton s-au logodit în octombrie 2010, în timpul unei călătorii în Kenya. Inelul de logodnă a fost cel purtat de mama lui William, prinţesa Diana.

Nunta a avut loc la 29 aprilie 2011, în catedrala Westminster Abbey din Londra. Ceremonia a fost urmărit de peste 300 de milioane de oameni din toată lumea, dintre care 26 de milioane numai în Marea Britanie. După nuntă, au primit titlurile de Duce şi Ducesă de Cambridge din partea Reginei Elisabeta, bunica lui William. Cuplul princiar a urmat exemplul prinţesei Diana şi s-a implicat în multe proiecte sociale şi umanitare.

Scandalurile nu i-au ocolit însă. În toamna lui 2012, o revistă franceză a publicat o serie de poze topless cu ducesa. O lună mai târziu, Will şi Kate anunţau că vor avea un copil, spre bucuria britanicilor. Sexul acestuia nu a fost dezvăluit, ceea ce a provocat multe speculaţii în presă.

După ce legislaţia a fost modificată, bebeluşul cu sânge albastru va fi moştenitor al Coroanei Britanice, indiferent de sex.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri