Zeci de cadavre prezentând urme de tortură au fost descoperite la Damasc, susțin ONG-uri apropiate opoziției

Data publicării:
siria 20cadavre 20mediafax-41363

„Aproximativ 30 de cadavre au fost descoperite în cartierul Barze. Prezentau urme de tortură şi nu au putut să fie identificate până în prezent”, a anunţat această organizaţie nonguvernamentală care se sprijină pe o largă reţea de militanţi şi medici din Siria.

Reţeaua de militanţi a Comisiei Generale a Revoluţiei Siriene (CGRS) a estimat că au fost găsite 50 de cadavre și a precizat că „le-au fost tăiate şi desfigurate capetele în aşa fel încât este imposibil să fie identificate”.

CGRS a acuzat Shabbiha, miliţia regimului, că se află în spatele acestor „execuţii sumare”.

Confirmarea informaţiilor din surse independente a fost imposibilă, din cauza violenţelor grave care afectează ţara şi restricţiilor impuse presei internaţionale de către autorităţile siriene, precizează AFP.

Descoperirea s-a produs în aceeaşi zi în care emisarul internaţional pentru Siria Lakhdar Brahimi a afirmat că are un plan care poate fi acceptat de comunitatea internaţională pentru a pune capăt conflictului care s-a soldat cu peste 45.000 de morţi în 21 de luni, potrivit OSDO.

Duminică, 160 de persoane au fost ucise în Siria, între care 78 de civili, 41 de militari şi 41 de rebeli, potrivit OSDO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri