Zeci de mii de oameni continuă protestele în Hong Kong

Data publicării:
proteste hong kong crop


Zecile de mii de tineri din Hong Kong demonstrează extrem de civilizat. Nu vor să declanşeze o confruntare cu forţele de ordine, ci numai să îşi poată alege liber şeful guvernului local. Inclusiv oamenii de afaceri îi sprijină acum. 

Dacă nu putem să-i susţinem pe aceşti copii, suntem doar bani, nu oameni. Aceşti copii sunt minunaţi, au făcut o treabă bună”, a spus Jimmy Lai, miliardar din Hong Kong. 

Mesaje de susţinere pentru manifestanţi vin şi de la Casa Albă. Americanii îndeamnă autorităţile şi protestatarii să nu treacă graniţa violenţei. 

Credem într-o societate deschisă cu un grad ridicat de autonomie şi un guvern care să respecte domnia legii. Aceste lucruri sunt esenţiale pentru stabilitatea şi prosperitatea Hong Kong-ului”, a spus Josh Earnest, secretarul de presă al Casei Albe. 

Şeful Guvernului de la Hong Kong spune însă clar. Protestul este sortit eşecului. „Acest protest ilegal nu va determina conducerea de la centru să schimbe decizia din 31 august. Orice schimbare a sistemului electoral trebuie făcută prin comitetul electoral, nu de comunitate”, a spus Leung Chun-Ying, şeful guvernului local. 

Cea mai mare revoltă din Hong Kong din ultimii 17 ani a blocat aproape complet activitatea în regiunea autonomă. Şcolile au fost închise, multe companii şi-au suspendat activitatea, iar centrul metropolei este paralizat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri