Foto Zeci de mii de SUV-uri au fost lăsate în voia sorții într-un port din statul California fiindcă nu mai are cine să le cumpere

Data publicării:
Port Los Angeles
Foto: Guliver / Getty Images

Zeci de mii de SUV-uri au rămas parcate în portul Los Angeles deoarece nu mai are cine să le cumpere, având în vedere că economia Statelor Unite ale Americii este în picaj în urma pandemiei de coronavirus, potrivit Time Magazine.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În prezent, economia americană a înregistrat în primele trei luni ale acestui an cea mai gravă contracţie de după criza financiară globală din 2008, ca urmare a măsurilor de izolare destinate să împiedice propagarea noului coronavirus. Abatoarele și fermierii își aruncă produsele, iar săptămâna trecută prețul petrolului american s-a prăbușit, ajungând pentru prima oară sub 0, producătorii de combustibil rămânând fără spațiu de stocare. Acum, mașini nou-nouțe sunt lăsate în voia sorții fiindcă nu mai există putere de cumpărare. 

Industria auto din SUA a înregistrat o scădere de aproape 40% în luna martie. Criza a dus la disponibilizarea a zeci de mii de angajați din domeniu, iar autoturismele au fost lăsate să adune praf în parcările reprezentanțelor închise.

„Nu putem să "depozităm" mașinile”, a afirmat Kristin Decas, directorul executiv al portului, adăugând că se caută deja soluții pentru mutarea lor pe terenurile din vecinătate.

În timp ce porturile se străduiesc să facă față zecilor de mii de mașini, angajații se pregătesc pentru un scenariu și mai dramatic pe măsură ce criza se va adânci.

Este de așteptat ca cererea de autoturisme din SUA să scadă cu 27%, în acest an, estimează IHS Markit.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri