Zeci de morți după ce coaliția internațională ar fi bombardat o poziție a armatei siriene

Data publicării:
siria razboi explozie GettyImages-168231600-1
Foto: Guliver / GettyImages

Comandamentul general al armatei siriene a acuzat sâmbătă coaliția internațională condusă de SUA că ar fi bombardat o poziție a trupelor regimului de la Damasc, transmite Reuters, citat de Agerpres.

siria razboi explozie GettyImages-168231600-1
Foto: Guliver / GettyImages

O lovitură aeriană la Jebel Tharda, în apropierea aeroportului Deir al-Zor, sâmbătă la ora locală 17 (14.00 GMT), ar fi ucis mai mulți soldați sirieni care se pregăteau să atace gruparea Stat Islamic (SI), ceea ce ar reprezenta o „dovadă concludentă” că SUA și aliații lor susțin forțele jihadiste, se afirmă într-un comunicat al armatei siriene.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, care lucrează cu numeroși observatori pe teren în Siria, a confirmat inițial moartea a 30 de soldați sirieni în urma atacului aerian și a precizat că și aviația militară a Rusiei a bombardat aceeași zonă, simultan cu coaliția internațională condusă de SUA. Ulterior, OSDO a revizuit bilanțul la peste 80 de morți și a precizat că s-a deschis astfel calea pentru cucerirea poziției de la Jebel Tharda de către gruparea teroristă Stat Islamic.

Rusia, prin purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul Igor Konashenko, a anunțat 62 de morți și aproximativ 100 de răniți în rândul trupelor siriene, ca urmare a patru atacuri aeriene ale coaliției, lansate din Irak. Dacă a fost vorba de o greșeală, aceasta constituie o dovadă a refuzului Statelor Unite de a-și coordona cu Rusia acțiunile în Siria, susține Moscova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri