Zeci de republicani care au avut funcții în domeniul securității naţionale se dezic de Trump şi anunţă că votează cu Biden

Data actualizării: Data publicării:
Donald trump, in timpul unei conferinte
Foto: Profimedia

Peste 70 de republicani care au condus instituţii din sistemul securităţii naţionale în diferite administraţii americane arată, într-o scrisoare comună difuzată vineri de presa din SUA, că preşedintelui republican Donald Trump îi lipsesc caracterul şi competenţa pentru a conduce această țară” şi anunță că la alegerile din 3 noiembrie vor vota cu contracandidatul democrat al acestuia, Joe Biden, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Ne îngrijorează profund direcţia naţiunii noastre sub conducerea lui Donald Trump, spun semnatarii scrisorii, printre care se numără fostul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) Michael Hayden, fostul director al Comunităţii Naţionale de Informaţii John Negroponte, fostul secretar de stat al apărării Chuck Hagel sau fostul director al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) William Webster.

Trump a demonstrat că-i lipsesc caracterul şi competenţa pentru a conduce această naţiune şi a manifestat comportamente corupte care-l fac inapt pentru funcţia de preşedinte, arată foştii responsabili cu securitatea naţională a SUA, care au ocupat funcţii în timpul preşedinţilor Ronald Reagan, George W. Bush sau George H.W. Bush, unii chiar şi în perioada de când Donald Trump este la Casa Albă.

Acesta din urmă a afectat grav rolul SUA de lider mondial, a solicitat influenţă străină şi a subminat încrederea în alegerile noastre prezidenţiale, s-a aliniat cu dictatori şi a jignit forţele noastre armate, agenţiile de informaţii şi diplomaţii, continuă semnatarii scrisorii.

Trump a subminat statull de drept”, a dezonorat Preşedinţia, a divizat țara”, a atacat şi umilit imigranţii şi a pus în pericol securitatea SUA prin perturbarea funcţionării agenţiilor de securitate naţională, enumeră mai departe foştii şefi ai acestor instituţii.

Pentru toate acestea, concluzionează ei, suntem ferm convinşi că este în interesul naţiunii noastre ca vicepreşedintele (din timpul preşedinţiei lui Barack Obama - n. red.) Joe Biden să fie ales ca viitor preşedinte al Statelor Unite, şi vom vota pentru el.

Convenţia Naţională a Partidului Democrat s-a încheiat joi după ce a oficializat candidatura lui Biden pentru scrutinul din 3 noiembrie.

În timpul acestei Convenţii, şi alte figuri republicane proeminente şi-au declarat susţinerea pentru candidatura lui Biden, printre care şi fostul guvernator de Ohio, John Kasich. Fostul secretar de stat Colin Powell a anunţat în iunie că anul acesta va vota pentru candidatul democrat pentru că Trump minte.

Cu 74 de zile înaintea alegerilor, sondajele îi dau lui Biden un avans de circa 10 procente în faţa lui Trump.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri