„Zid împotriva romilor”, măsura care a provocat deja polemici aprinse

Data publicării:
romi tigani mediafax

 

Oraşul belgian Mouscron, situat la frontiera cu Franţa, vrea să impună oraşului francez Wattrelos să construiască un "zid împotriva romilor", o măsură care a provocat deja o polemică, relatează postul public francez France Info în pagina electronică, notează Mediafax.

Wattrelos, ca orice oraş francez cu peste 5.000 de locuitori, este obligat să prevadă o zonă de staţionare pentru nomazi. Municipalitatea intenţionează, astfel, să aloce un teren viran care să poată, după ce este amenajat, să găzduiască până la 24 de caravane.

Problema este că oraşul Mouscron, de partea belgiană a frontierei, vrea să-i impună să construiască un zid care să garanteze liniştea locuitorilor săi.

Terenul rezervat de către municipalitatea Wattrelos se află de-a lungul frontierei cu Belgia, iar municipalitatea din Mouscron, un oraş cu 56.000 de locuitori, vede cu ochi răi această nouă vecinătate.

Alfred Gadenne, primarul din Mouscron îi cere lui Henri Gadaut, viceprimarul din Wattrelos, să construiască un zid de beton de 2,40 metri înălţime şi de peste 100 de metri lungime, astfel încât să „protejeze vederea şi tihna” belgienilor.

Ridicarea zidului a provocat deja o polemică între susţinătorii construcţiei, opozanţii ei şi majoritatea - care nu s-a declarat împotrivă, dar care nu crede în eficienţa măsurii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri