Ziua Recunoștinței. Cozi uriașe pe autostrăzi, sute de curse aeriene întârziate

Data publicării:
trafic-1

Pentru locuitorii din New York, parada de Ziua Recunoştinţei este unul dintre cele mai aşteptate evenimente din timpul sărbătorilor de iarnă. Zeci de baloane uriaşe, fiecare reprezentând un celebru personaj de desene animate, au animat defilarea din centrul metropolei, spre încântarea miilor de new-yorkezi aliniaţi de-a lungul bulevardelor.

Pe Coasta de Est, vremea rea le-a dat însă peste cap planurile multor americani care au vrut să petreacă sărbătorile alături de cei dragi. Cu toate acestea, coloane uriaşe de maşini au împânzit autostrăzile. S-a circulat bară la bară, în cea mai aglomerată zi din an. Cei care au ţinut neapărat să ajungă la rude sau prieteni de Ziua Recunoştinţei au avut nevoie de multă răbdare.

La Washington, în pofida gerului, preşedintele Barack Obama a mers alături de familie la o cantină pentru săraci, unde a împărţit alimente oamenilor. Înainte, preşedintele american a graţiat, în mod simbolic, doi curcani, o tradiţie anuală la Casa Albă.

În Statele Unite, Ziua Recunoştinţei marchează începutul sezonului sărbătorilor de iarnă şi este urmată de Vinerea Neagră, cea mai aglomerată zi în magazine datorită reducerilor masive făcute de comercianţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri