Marea Britanie s-ar putea confrunta cu epidemia de COVID-19 încă un an. Patru din cinci persoane ar putea contracta coronavirusul

Data publicării:
Viral infection concept. Floating virus.
Foto: GettyImages

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu epidemia de coronavirus până în primăvara anului 2021, iar numărul persoanelor spitalizate în urma infecției cu noul virus ar putea ajunge la 7,9 milioane, se arată într-un document al Serviciului de Sănătate Publică din Anglia, obținut de publicația The Guardian.

Potrivit documentului citat, este pentru prima dată când oficialii din Sănătate au recunoscut că se așteaptă ca această epidemie să circule încă 12 luni. De asemenea, sugerează că sistemul medical britanic este pregătiți să trateze 80% de cazuri dintre britanicii infectați cu coronavirus.

Chris Whitty, consilierul principal al Guvernului pe probleme de Sănătate, a declarat anterior că această cifră reprezintă cel mai neplăcut scenariu, însă numărul real se va dovedi mult mai mic. Cu toate acestea, documentul arată clar că patru din cinci britanici ar putea contracta virusul. 

„Cred că epidemia se va diminua în lunile vară și ar putea reveni în noiembrie, așa cum se întâmplă cu gripa obișnuită sezonieră. În timp, această situație va deveni mai puțin severă, odată cu întărirea imunității ”, a declarat Paul Hunter, profesor al facultății de Medicină din cadrul Universității East Anglia.

Totodată, în document se mai arată că aproximativ 500.000 din cele 5 milioane de persoane care lucrează „în servicii esențiale și infrastructura critică” vor contracta virusul. 

În lunile de vară se preconizează că numărul cazurilor se va reduce, însă există îngrijorarea că virusul ar putea reveni în lunile de toamnă sau de iarnă, ceea ce înseamnă că planificarea unei strategii pe termen lung împotriva epidemiei de COVID-19 va fi necesară. 

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri